• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Голова Держлісагентства Віктор Смаль з робочою поїздкою відвідав Волинь
опубліковано 24 червня 2024 року о 09:15


Під час візиту Віктор Смаль взяв участь у відкритті нового рекреаційного пункту у Шацькому національному природному парку. Цей захід є свідченням того, що навіть бюджетні установи в умовах воєнного стану можуть розвиватися і бути прикладом для інших установ природо-завідного фонду та підприємств, які ведуть господарську діяльність.

На площі 0,3 га. фахівці парку облаштували комплекс активного дозвілля з повною інфраструктурою, водою та електроенергією. В наявності увесь необхідний інвентар, заготовлені дрова. Є дитячий майданчик і облаштована екостежка протяжністю 1 км.

Разом із керівником Північно-Західного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства та представниками органів місцевого самоврядування відвідали офіс та інфраструктуру Шацького НПП.

Облаштування організованих зон відпочинку за європейськими стандартами, створення екостежок та послуги з екотуризму - це те над чим активно працюють та постійно вдосконалюють працівники парку.

У філії «Любомльське лісове господарство» ДП "Ліси України" оглянув хід капітального ремонту покриття лісової дороги протяжністю 4,71 км.

Виходячи з особливостей місцевості, реконструкція дороги спростить логістику та дозволить своєчасно виконувати плани по заготівлі і реалізації лісопродукції - середня відстань підвезення деревини до проміжного складу зменшиться із 7 до 3 км.

Окрім того, дорога зʼєднує два села - Городне і Почапи Ковельського району. По завершенню робіт відстань між населеними пунктами скоротиться на 15 км.

Будівництво і ремонт лісових доріг та облаштування організованих зон відпочинку - не примха, а необхідність. Як і сучасна техніка, модернізація виробництва та цифровізація усіх процесів. Окрім того, ці напрямки відіграють окрім економічної, вкрай важливу соціальну роль, що особливо актуально під час війни.

📌Довідково.

З метою безпечного відпочинку населення в лісі до вторгнення російської федерації лісівники упорядкували близько 1700 рекреаційних пунктів по всій території України, зараз доступно лише близько 1100.

У рамках програми розвитку рекреації всеукраїнського рівня для відпочинку населення облаштовуємо нові типові рекреаційні пункти. У 2023 році ДП "Ліси України" облаштували 57 таких рекреаційних пунктів, протягом 1 кварталу вже збудовано 5 та до кінця року побудуємо ще 56.

Загалом у планах - створення по всій країні п’яти класів осередків дозвілля – від невеличких, найпростіших до комплексів з повноцінною інфраструктурою. Проєктування здійснюється за модульним принципом на основі типових малих архітектурних форм.

Аби люди не відвідувати ліс “стихійно” та не палили багаття економічно більш вигідно створювати облаштовані місця для відпочинку, ніж потім десятки років відновлювати ліс після пожеж. Адже 90% лісових пожеж на територіях, де не ведуться бойові дії, трапляється саме через людську недбалість.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux