• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Підрив Каховської ГЕС – черговий злочин країни-терориста.
опубліковано 07 червня 2023 року о 08:18

Черговим актом тероризму, вчиненим росією, став підрив 6 червня
2023 року гідротехнічних споруд Каховської ГЕС. Без тіні сумління російські терористи спричинили найбільшу техногенну катастрофу в Європі, яка за своїми жахливими наслідками може бути прирівняна до аварії на Чорнобильській АЕС.

За оперативною інформацією у Херсонській області постраждало
4 лісогосподарських підприємства (Каховське лісове господарство, Голопристанське, Збур’ївське і Олешківське лісомисливські господарства) та Степовий філіал УкрНДІЛГА, що належать до сфери управління Держлісагентства, на території яких орієнтовна площа підтоплених лісів приблизно складає 39 – 55 тис. га.

За оперативною інформацією у Миколаївській області постраждала філія «Баштанське лісове господарство» ДП «Ліси України», орієнтовна площа підтоплених лісів якої приблизно складає 600 га.

Унаслідок руйнування гідротехнічних споруд Каховської ГЕС станом на 07.06.2023 під водою опинилися мисливські угіддя 9 мисливських господарств.

За аналізом багаторічних даних державного обліку мисливських тварин, а також враховуючи те, що злочин було скоєно у сезон масового розмноження тварин з урахуванням науково-обгрунтованих та офіційно прийнятих в Україні нормативів приросту молодняку мисливських тварин, на цій території їх чисельність орієнтовно становила: олень благородний – 30, лань – 179, кабан – 433, козуля – 417, заєць-русак – 20000, ондатра – 828, бобер – 528, лисиця – 397, вовк – 72, єнотовидний собака – 260, перната дичина – 160 тис. голів.

Пряма шкода завдана знищенням мисливських тварин становить понад 500 млн. грн. При цьому не враховано шкоду, завдану знищенням місць проживання птахів та тварин, біотехнічних споруд, кормових та захисних насаджень, господарських будівель та іншого майна мисливських підприємств.

Крім цього, відбулося хімічне та біологічне забруднення унаслідок руйнації складів отрутохімікатів, хімічних складів, скотомогильників, а також забруднення значної площі мисливських угідь мулом, що унеможливить ведення мисливського господарства на тривалий період. Щорічні втрати користувачів мисливських угідь становитимуть понад 1,5 млн. грн.

При цьому необхідно враховувати те, що у зв’язку з географічним розташуванням затоплена територія має важливе значення для охорони та відтворення мігруючих видів птахів, у тому числі мисливських. Крім того, на ній створено мережу територій та об’єктів природно-заповідного фонду, які мають статус водно-болотних угідь міжнародного значення.

Також необхідно враховувати те що, на цій території на тривалий період зникнуть норні види мисливських тварин, у тому числі бобер, борсук, а також польові та степові мисливські птахи.

Жахливі наслідки техногенної екологічної катастрофи вплинуть на життя людей в регіоні, посухи та пилові бурі матимуть негативний вплив на сільське господарство, забезпечення населення продовольством. Це ніщо інше, як геноцид українського народу з боку териристичної росії.

Фото взято з відкритих джерел Інтернету

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux