• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Щодо проєкту розвитку лісового господарства Філії «Рава-Руське ЛГ» ДП «Ліси України»
опубліковано 01 серпня 2023 року о 09:00

 У Західному міжрегіональному управлінні лісового та мисливського господарства відбулася ІІ-га лісовпорядна нарада з розгляду основних положень проєкту організації і розвитку лісового господарства Філії “Рава-Руське лісове господарство” ДП “Ліси України” Львівської області.


Нарада проходила відповідно до Порядку здійснення лісовпорядкування, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 07.02.2023 року №112 "Про затвердження порядку здійснення лісовпорядкування».

Участь у нараді взяли перший заступник начальника Західного міжрегіонального управління ЛМГ Целень Я.П., заступник начальника відділу лісового господарства Західного міжрегіонального управління ЛМГ Репех В.П., начальник лісовпорядної партії Львівської державної лісовпорядної експедиції Особа Р.С., головний лісничий Філії «Рава-Руське лісове господарство» ДП «Ліси України» Волянюк А.В., начальник відділу лісового господарства філії «Рава-Руське ЛГ» ДП «Ліси України» Музика М.М.

Згідно матеріалів лісовпорядкування визначена площа за категоріями лісів по Філії «Рава-Руське лісове господарство» ДП «Ліси України» складає 32019,0 га, з них:

  • Ліси природоохоронного, наукового, історико-культурного призначення – 777,6 га;
  • Рекреаційно-оздоровчі ліси – 9023,3 га;
  • Захисні ліси – 2114,2 га;
  • Експлуатаційні ліси – 20103,9 га.

Території виділені для включення до Смарагдової мережі складають 20111,0 га.

За результатами розгляду схвалено проєкт протоколу ІІ лісовпорядної наради лісовпорядкування лісів Філії «Рава-Руське лісове господарство» ДП «Ліси України».

Про проведення ІІІ лісовпорядної наради з розгляду матеріалів лісовпорядкування, доопрацьованих відповідно до екологічних умов, встановлених висновком з оцінки впливу на довкілля для Філії «Рава-Руське лісове господарство» ДП «Ліси України» буде повідомлено на сайті Західного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства згодом.


Довідково.

Лісове господарство не ведеться хаотично. «Проект організації та розвитку лісового господарства» - великий за обсягом документ, що визначає роботу лісокористувача на найближчі десять років. Разом із іншими документами, Проект має назву  «Матеріали лісовпорядкування».

Матеріали лісовпорядкування ґрунтовно характеризують стан лісового фонду, результати ведення лісового господарства у минулому ревізійному періоді, перспективи на майбутнє. Ці документи також передбачають, де і як саме будуть проводитися рубки, які ділянки потребують охорони та як саме така охорона має відбуватися, тощо.

Лісовпорядкування буває двох типів: базове та безперервне.

Базове лісовпорядкування зазвичай відбувається раз на десять років. Під час базового лісовпорядкування спеціалісти-таксатори досліджують ліси лісокористувача та розробляють усі необхідні матеріали лісовпорядкування на найближчі десять років.

Однак, протягом цих десяти років може статися  події, через які потрібне внесення змін до матеріалів лісовпорядкування. Наприклад, лісові пожежі, виявлення рідкісних видів чи оселищ, створення об’єктів природно-заповідного фонду (ПЗФ). Як наслідок, лісокористувачі власноруч пропонують уточнення до матеріалів лісовпорядкування у порядку процедури, яку називають «безперервним лісовпорядкуванням».

Згідно процедури, базове лісовпорядкування можна розділити на наступні етапи:

На першому етапі відбувається «перша лісовпорядна нарада». В рамках цього заходу спеціалісти-таксатори, представники лісокористувача та будь-які інші зацікавлені сторони (у тому числі можуть виступати представники місцевих громад або природоохоронних організацій) обговорюють майбутні лісовпорядні роботи та усі аспекти, які необхідно врахувати.

На другому етапі відбуваються польові та камеральні роботи. У ході цього етапу таксатори проводять польові дослідження лісів лісокористувача та розробляють чорновий проект матеріалів лісовпорядкування.

На третьому етапі проект матеріалів лісовпорядкування обговорюється на «другій лісовпорядній нараді», також із залученням зацікавлених сторін. Якщо за результатами наради матеріали лісовпорядкування схвалюються, то їх направляють на затвердження керівним державним органам.

Загалом процедура базового лісовпорядкування може тривати більше року.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux