• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Інформація щодо створення лісових насаджень у Миколаївській області
опубліковано 23 жовтня 2021 року о 10:00

Відповідно до проектів лісових культур на 2021 рік по ДП «Вознесенське лісове господарство» заплановано створення нових лісових насаджень восени 2021 року на площі 8,7 га в кварталі 97 виділі 10 Вознесенського лісництва шляхом лісорозведення.

Попередньо на вказаній лісовій ділянці в 2009 році було висаджено лісові культури. Під час проведення інвентаризації лісокультурних об’єктів 2020 року було встановлено, що ймовірно через несприятливі погодні умови лісові культури збереглися лише на 16%. Тому було прийнято рішення щодо їх списання та заліснення в наступні роки. Тобто ділянка, запланована під лісорозведення не є «цілинною степовою ділянкою».

На виконання Указу президента України від 07.06.2021 року №228/2021 «Про деякі заходи щодо збереження та відтворення лісів» державне підприємство «Вознесенське лісове господарство» направило клопотання до територіальних громад району з клопотаннями щодо виділення самозалісенних, деградованих земельних ділянок у постійне користування ДП «Вознесенське лісове господарство» для використання за цільовим призначенням 09.01 «Для ведення лісового господарства та пов’язаних з ним послуг». Зокрема, по Прибужанівській територіальній громаді були відібрані самозалісенні ділянки в кількості 14 штук загальною площею 293,45 га.

Розглянувши клопотання лісгоспу сесією Прибужанівської ТГ було прийнято рішення щодо надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо надання земельних ділянок у постійне користування ДП «Вознесенське ЛГ» земельних ділянок з кадастровими номерами 4822083400:08:000:0237 площею 14,0595 га та 4822083400:08:000:0251 площею 32,1614 га.

Розорювання або будь-які види лісокультурних робіт на вказаних ділянках не плануються, так як вони вже заліснені в минулі роки. Роботи із виготовлення проектів землеустрою на даний час не проводились.

Обстеження на ділянці та ідентифікація видів із Червоної книги України, яке проведено 18 жовтня поточного року, викликає сумніви. Оскільки за порадами фахівців такі обстеження ділянок проводяться в період із квітня по червень, не у жовтні.

Що стосується ДП «Веселинівське ЛГ», посадка лісу восени 2021 року запланована не на цілинних ділянках степу, а по списаних лісових культурах минулих років створення у Веселинівському та Доманівському лісництвах на яружно-балкових схилах.

По ДП «Очаківське ЛМГ» ділянка у кварталі 15 виділ 14 площею 8,2 га Березанського лісництва не входить до території РЛП «Тилігульський» та червонокнижних видів флори чи фауни спеціалістами держлісгоспу не виявлено. Друга ділянка у кварталі 5 виділ 6 площею 2 га розташовані біля урочища «Дмитрівка», яка теж не належить до природно-заповідного фонду.

По ДП «Врадіївське ЛГ» ділянка у кварталі 15 виділ 3 площею 7 га Новопавлівського лісництва розташована між двома селами, межує з лісовим масовим та схилом, який вже на третину залісився природним шляхом акацією білою. Червонокнижних представників флори чи фауни не виявлено.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux