• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Київщина. Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України долучився до акції 1 мільйон дерев за добу!
опубліковано 17 жовтня 2020 року о 13:00

Неподалік від Києва, ще недавно була зрубана лісосіка, але тепер тут шумить заліснена ділянка з 5-ти тисяч молодих, але міцних сосен та дубів. Її висадили сьогодні, 17 жовтня, у «Клавдієвському лісгоспі» Клавдієвського лісництва в рамках проекту з висадження 1 мільйон дерев.

Захід проходив від патронатом та за участі очільника Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України Роман Абрамовський.

До участі також долучилися заступник Міністра Bogdan Borukhovskyi, заступник Голови Держлісагентства Юрій Болоховець, начальник Київського ОУЛМГ Олексій Бойко, працівники апарату Держлісагентства та Клавдієвського лісгоспу, «Business Women Club» та CEO Club Ukraine_.

Роман Абрамовський, сіянці, рукавички і меч Колесова:

добру справу Міністр здійснює прямо у вихідний день.

«Організатори «заздалегідь оголосили, що чекають тих, хто хоче взяти участь у колективній історії з висаджування дерев, я відразу зголосився. Це добра справа, тим більше моя робота зв'язана з лісом, з національним багатством України і замість зрубаних ділянок лісівники завжди відновлюють ліс. Лісівники щороку висаджують близько 200 млн дерев. Впевнений, що чим більше дерев виросте, тим чистіше буде повітря, яким ми дихаємо та дбайливіше ми будемо ставитися до природи», - розповів Роман Романович.

Взірець для кожного

Дивно, але на те, щоб перетворити неживе сіре поле в живу площу, в учасників акції пішло менш як дві годин: на заклик зробити ділянку, де раніше був зруб зеленим, відгукнулися близько 100 осіб. Але всі учасники акції дотримувались карантинних умов і приїжджали на ділянку в різні часові простори. Працювали учасники злагоджено: висадка дерев стала святом і фінальним акордом великого глобального проекту «Озеленення України». Ідею посадити мільйон саджанців і підписали Меморандуми ще в березні, однак через COVID-19 акцію довелося перенести на жовтень.

Акцію активно підтримує й Голова Державне агентство лісових ресурсів України Василь Кузьович. Він підтримав проект, оскільки оберігати, примножувати та охороняти ліс - це лісівнича робота. Однак поїхав у Карпати, у серце лісу.

Звісно у багатьох областях саме лісівники надали саджанці для озеленення міст, шкіл, садочків, а десь заклали нові парки і плантації новорічних ялинок. Багато дерев закупили й самі організатори та учасники акції. Цифра вражає - це перший в Україні настільки масштабний проект по відновленню лісів і висаджуванні дерев, який об'єднав бізнес, благодійні організації і державні органи.

«Я з великим задоволенням приєднався для участі в акції. Відновлення лісів важливо не тільки для Київщини, але і для всієї країни. Мільйон дерев - це серйозна цифра. Така акція - відмінний приклад для кожного. Треба прикрашати те місце, де ти живеш і працюєш», - наголосив начальник Київського ОУЛМГ Олексій Бойко.

«Часто буває, що« зелені» акції проводять лісівники, спасибі їм за це велике! Але сьогодні до колективної історії долучилися й ми, представники бізнесу, влади, громади Я впевнена, що такими добрими акціями ми зможемо не тільки зберегти, але й примножити зелені насадження у країні», - зазначила голова благодійної організації «Благодійний фонд «Озеленення України» Аня Крисюк.

Прес-служба Держлісагентства

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux