• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
На Київщині відбулися спільні навчання лісівників та рятувальників щодо профілактичних заходів та гасіння пожеж
опубліковано 13 липня 2020 року о 09:52

З метою відпрацювання взаємодії під час проведення профілактичних заходів та гасіння пожеж в лісових масивах Київської області 10 липня на базі Київського обласного та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства, у кварталі 2 виділі 6 лісового масиву Мигальського лісництва ДП «Тетерівський лісгосп» проведена Спеціальна координаційна нарада щодо відпрацювання взаємодії під час проведення профілактичних заходів та гасіння пожеж в лісових масивах Київської області.

У спеціальній координаційній нараді взяли участь представники Держлісагентства України, Київської ОДА, Головного управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області, ДП “Північна пуща” та інші лісокористувачі області.

Під час наради Перший заступник Голови Держлісагентства Сергій Власенко підкреслив, що рятувати ліси і життя людей - вкрай важлива, необхідна та небезпечна професія, а проблематика лісових пожеж на сьогодні є дуже відчутною, згадавши цьогорічні випадки лісових пожеж на Житомирщині, Луганщині та в Зоні відчуження.

Голова Київської обласної державної адміністрації Василь Володін зазначив, що такі заходи є вкрай необхідними, оскільки для мешканців Київщини важливо розуміти, що їхні життя захищені, а напрямок роботи із запобігання та гасіння пожеж є дуже важливим.

За словами начальника Київського обласного та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства Олексія Бойка, основною метою зібрання є координація спільних дій, адже, як показують останні події, – тільки спільними зусиллями ми можемо зупинити це лихо – лісові пожежі. І тільки спільними зусиллями ми можемо це лихо зупинити, локалізувати та не допустити в майбутньому. Саме на це й був зорієнтований захід.

Начальник ГУ ДСНС України в Київській Області Василь Слободяник зазначив, що головна мета заходу – відпрацювати координацію спільних дій лісівників та підрозділів ДСНС Київщини з  метою недопущення того, що ми побачили під час навчань, бо це - лише вершина айсбергу, за якою стоїть серйозний пласт професійної профілактичної роботи.

Директор ДП «Тетерівськи лісгосп» Дмитро Гоцуляк на початку заходу ознайомив присутніх з характеристикою лісового фонду підприємства, а головний лісничий Іван Черевко доповів про організацію запобігання лісових пожеж на підприємстві, продемонструвавши роботу та систему моніторингу пожеж у лісгоспі.

Практична частина наради складалась з:

- Орієнтування на місцевості та доведення вихідної обстановки;

- Навчальний елемент "Розвідка району пожежі";

- Навчальний елемент "Проведення повітряної розвідки за допомогою квадрокоптера"

- Навчальний елемент "Гасіння низової пожежі силами та засобами  лісового господарства. Робота штабу ліквідації пожежі"

- Згортання навчальних місць, обладнання та спорядження. Повернення підрозділів до пунктів постійної дислокації

Зазначимо, протягом пожежонебезпечного періоду, зокрема, в літній період особлива увага приділяється забезпеченню пожежної безпеки в лісах області. При необхідності вводяться обмеження на відвідування лісів, організовуються та проводяться спільні рейди  та більшість заходів направлені саме на запобігання лісовим пожежам.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux