• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Надзвичайна ситуація: в лісах Держлісагентства триває ліквідація масштабних пожеж
опубліковано 18 вересня 2024 року о 15:36


Станом на 18.09.2024 року в стані ліквідації 24 лісові пожежі на орієнтовній площі 2507 га, з яких - 20 великих пожеж. По семи пожежах оголошено надзвичайну ситуацію.

❓Де найгарячіше

🔺Полтавщина.

Четверту добу борються з вогнем на території філії "Полтавське лісове господарство"  ДП"Ліси України". Гасіння пожежі ускладнюють сильні пориви вітру та сильна посуха.

Причина загоряння – людська недбалість.

В результаті підпалу сухої трави на приватному подвір'ї вогонь перекинувся на самосійні ліси. Далі поширився на вразливі штучні хвойні насадження на пісках.

Загальна площа пройдена вогнем в області близько 850 га. В тому числі близько 300 га - верхова пожежа.

🔺Донеччина.

15.09.2024 вночі ворог обстріляв місто Лиман, внаслідок чого виникло загоряння лісу у лісових масивах Лиманського лісгоспу. Через сильний поривчастий вітер вогонь розповсюдився у глиб лісових масивів.

Піротехнічні розрахунки обстежують шляхи під'їздів техніки та підходів особового складу до осередків займань. За допомогою безпілотників проводиться постійний моніторинг ситуації, організовано чергування вогнеборців поблизу населених пунктів для недопущення розповсюдження пожежі.

Під час гасіння пожежі на ворожій протитанковій міні підірвався тракторист Лиманського лісгоспу. Працівник отримав множинні вибухові ушкодження, забійні рани верхньої кінцівки та шиї, а також опіки першого ступеня на обох верхніх кінцівках, нижній частині тулуба та шиї.

Вогнем пройдено близько 600 га лісу. Ліквідація пожежі триває.

🔺Харківщина.

Філія «Жовтневе лісове господарство» ДП «Ліси України». Пожежа виникла 15.09.2024, причина загоряння наразі встановлюється. Гасіння ускладнене забрудненням території вибухонебезпечними предметами. Разом з тим, пожежу вдалося локалізувати на площі 105,2 га. Триває ліквідація.

Філія «Чугуєво-Бабчанське лісове господарство» (ПЗФ). Низова сильна пожежа виникла 16.09.2024 року в наслідок обстрілів рф. На даний час площа загоряння більше 140,0 га. Загрози населеним пунктам немає.

ДП "Ізюмський лісгосп". Пожежа виникла 17.09.24 о 13-15 на початковій площі 0,6 га.

Причина пожежі - контрольований підрив на землях інших користувачів.

Надзвичайна ситуація 18.09.2024.

Площа орієнтовно 450 га.

Території заміновані, тому доступ до гасіння обмежений.

Прийнято рішення про евакуацію с. Андріївка.

🔺Дніпропетровщина.

Філія «Східний лісовий офіс» ДП "Ліси України".

Вогонь від інших лісокористувачів перекинувся на територію Курилівського лісництва, де його за допомогою відеоспостереження зафіксувала лісова охорона і одразу приступила до гасіння.

Гасіння вогню ускладнюють сильні пориви вітру, проте вчора о 17:15 пожежу вдалося локалізувати. Причина загоряння - людський фактор. Пожежа виникла в результаті підпалу сухої трави на подвірʼї.

Вогнем пройдено близько 15 га лісу.

🔺Київщина.

Філія «Іванківське лісове господарство» ДП «Ліси України». Пожежа виникла 15.09.2024 - перекинулася від інших землекористувачів.

Загоряння локалізовано на площі 56 га. Триває ліквідація.

📈Загалом, з початку року в лісах Держлісагентства ліквідовано 1548 випадків лісових пожеж на загальній площі 16178,54 га, в тому числі 203,77 га - верхової.

За останню добу ліквідовано 33 лісових пожежі на площі 75,59 га. Основними причинами загоряння є військові дії, людська недбалість та перекидання вогню з інших територій.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux