• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Нові можливості для населення: Уряд врегулював окремі питання щодо забезпечення деревиною паливною населення територій, на яких ведуться (велися) бойові дії
опубліковано 31 липня 2024 року о 13:04


На засіданні Уряду прийнято постанову «Деякі питання забезпечення деревиною паливною населення територій, на яких ведуться (велися) бойові дії» (№ 861 від 30.07.2024)

Даним рішенням Кабінет Міністрів України визначив, що на період дії режиму воєнного стану та протягом шести місяців після його припинення, мешканці регіонів, де тривають (або тривали) бойові, зможуть безоплатно збирати порубкові рештки на лісових ділянках від усіх видів рубок для опалення житла.

Чому це важливо. В умовах війни і складної економічної ситуації цей крок допоможе населенню, зокрема з прифронтових територій, зменшити витрати на опалення та забезпечить додаткову підтримку в умовах обмежених ресурсів і підвищеної потреби у теплі.

Наступний крок - напрацювання, спільно із ОВА та місцевими громадами, дорожньої карти щодо взаємодії та реалізації цього рішення.

Що таке порубкові рештки?

Це залишки деревини, які утворюються після проведення лісозаготівельних робіт. До них відносяться: сучки, гілля, верхівки дерев та інші відходи, не віднесені до ліквіду з крони дерева, які не використовуються в промисловому виробництві, а зазвичай йдуть на утилізацію або подрібнюються для подальшої обробки.

Як реалізується новий порядок?

▪️ Рада оборони відповідної області приймає рішення про самостійний збір деревини для опалення домогосподарств у межах області, відповідно до наданого лісівниками переліку ділянок, із зазначенням днів та годин збору порубкових решток.

▪️ Міські військові адміністрації (органи місцевого самоврядування) інформують населення про це рішення через медіа або шляхом розміщення оголошень у місцях масового перебування людей, а також на офіційних веб-сайтах лісокористувачів, власників лісів та органів місцевого самоврядування.

▪️ Самостійний збір порубкових решток для побутових потреб домогосподарств проводиться без відокремлення стовбура дерева від пня та без використання бензо- і електромоторних пил.

! Додатково інформуємо, що у відповідності до норм постанови, самостійний збір деревини паливної для побутових потреб домогосподарств здійснюється у разі настання безпечних умов перебування на відповідних лісових ділянках виключно в межах районів, територіальні громади яких відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 6 грудня 2022 р. Nº 1364 "Деякі питання формування переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією" (Офіційний вісник України, 2022 р., Nº 99, ст. 6191) включені або були включені до переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією, затвердженого наказом Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій від 22 грудня 2022 р. Nº 309.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux