• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Сьогодні ми відзначаємо День Незалежності – день, який символізує нашу гідність, силу та волю
опубліковано 24 серпня 2023 року о 14:16

Десятий рік поспіль ми виборюємо свою незалежність зі зброєю в руках, адже свобода та демократичні цінності - завжди були для нас найважливішими.

Наразі українці згуртовані, як ніколи. Колективна свідомість, спільні цінності та єдина мета - перемога у війні з росією.

З 2014 року тисячі працівників лісової галузі змінили свою робочу форму на військовий піксель.

Лісова галузь активно підтримує Збройні Сили України в тилу. З початку повномасштабного вторгнення допомога силам оборони склала понад 1 млрд. грн. На фронт було відправлено понад 4 тис. вагонів деревини для будівництва фортифікаційних споруд. Мобілізовано понад 1 тис. одиниць техніки.

З початку повномасштабного вторгнення в лісгоспах та лісництвах по всій країні облаштовані приміщення для внутрішніх переселенців.

Сьогодні лісова галузь робить все можливе для наближення країни до Європейського Союзу та поглиблює співпрацю зі світовими партнерами.

Окрім того, галузь відіграє важливу роль у створенні сталої та стійкої природничо-господарської бази для розвитку України, а праця лісівників сприяє забезпеченню незалежності країни у сфері природних ресурсів, екології та сталого розвитку.

Навіть в умовах війни ми продовжуємо висаджувати дерева. Адже, відтворення та охорона лісів є ключовим для забезпечення екологічної стійкості і здоров'я нації. З початку цього року працівниками галузі висаджено нових лісів на площі 20 тис.га.

Також, лісівники є амбасадорами Програми Президента України «Зелена країна». В рамках Проєкту вже висаджено понад 320 млн. сіянців.

Ще одним ключовим аспектом є економічний внесок лісівників у незалежність України. Лісова галузь підтримує економіку країни, надаючи робочі місця, природні ресурси та деревину для будівництва та виробництва. Внесок працівників галузі у перемогу за підсумками І півріччя цього року у вигляді сплати податків до бюджетів всіх рівнів склав 4,45 млрд.грн. Також, важливим є напрямок роботи із залучення інвестицій в галузь.

Соціальна роль лісової галузі пов'язана з життям та добробутом людей. Ліси надають місця для відпочинку та рекреації, сприяють фізичному та психологічному здоров'ю, забезпечують населення дровами для опалення та деревиною для будівництва, меблів, паперу та інших продуктів, що необхідні в повсякденному житті.

Питання забезпечення дровами паливними в обсягах, необхідних для задоволення потреб населення, об’єктів соціальної сфери та Сил оборони сьогодні є пріоритетним. Тож, готуємося до опалювального сезону 2023-2024.

Сьогодні Держлісагентство здатне повністю забезпечити потреби, сформовані регіонами. На складах по всій країні наразі маємо понад 180 тис. кубометрів деревини. За підсумками 7 місяців 2023 року підприємствами Держлісагентства реалізовано 1,7 млн. кубометр дров паливних. Вже зараз плануємо логістику та концентруємо зусилля задля забезпечення деревиною регіонів, прилеглих до зони проведення бойових дій та деокупованих населених пунктів.

Лісова галузь готова знайти для країни необхідний обсяг дров без шкоди для лісового фонду, зокрема за рахунок збільшення заготівлі в рамках рубок догляду за лісом та обсягів проріджування та прохідних рубок.

Саме збереження і раціональне використання лісових ресурсів сприяє стійкому розвитку країни, зміцнює її незалежність, створює резерви для розвитку в умовах геополітичних та екологічних викликів.

Варто додати, що ліси також відіграють важливу роль у соціокультурному аспекті незалежності України. Вони є важливим елементом культурної спадщини, національної та етнічної ідентичності. Роль лісів у традиціях, легендах, мистецтві та літературі України підтверджує їх значення для формування та зміцнення національної свідомості.

Усі ці складові разом з іншими утворюють складний мозаїчний образ боротьби за незалежність. Тож, працюємо для перемоги та відбудуємо країну разом!


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux