• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Відбулася офіційна зустріч Голови Держлісагентства Василя Кузьовича з Надзвичайним і Повноважним Послом Латвійської Республіки в Україні Юрісом Пойкансом
опубліковано 15 грудня 2020 року о 15:10

Днями в Державному агентстві лісових ресурсів України відбулась робоча зустріч керівництва галузі з представниками Посольства Латвійської Республіки в Україні, присвячена обговоренню питань міжнародного партнерства в сфері лісового господарства.

На зустрічі були присутні: Надзвичайний і Повноважний Посол Латвійської Республіки в Україні Його Високоповажність Юріс Пойканс, 3-й Секретар Посольства Латвії пан Едвінс Северс, Голова Державного агентства лісових ресурсів України Василь Кузьович, Перший заступник Голови Віталій Пунь, завідувач Сектору міжнародних відносин, науки та зв'язків з громадськістю Любов Полякова. Сторони обговорили можливі напрямки співпраці з латвійськими лісівниками у сфері лісового господарства.

Голова Держлісагентства проінформував про стан справ у лісовому господарстві, зупинившись на питаннях погіршення санітарного стану лісів: «Останнім часом через стрімку зміну клімату життєздатність насаджень погіршилась, а при послабленні «імунітету» дерев активно розвиваються шкідники та хвороби лісу і, відповідно, ліс починає гинути. Це проблема не тільки України, масове всихання лісів відмічено також на теренах Білорусії, Польщі, Німеччини, Чехії, Словаччини, Румунії, Італії, Австрії та інших країн Європи. За останні декілька років оперативно вжиті заходи лісівниками галузі з поліпшення санітарного стану насаджень, особливо хвойних, надали можливість зменшити інтенсивність та площі всихання, проте, на жаль, до стабілізації ситуації у лісах ще далеко».

Василь Кузьович також наголосив, що лісівники України активно запроваджують біологічні методи боротьби зі шкідниками лісу. Ця робота проводиться завдяки спільним зусиллям лісівників, лісопатологів, науковців.

«Проте найбільша увага на сьогодні приділяється подоланню наслідків великих пожеж та відновленню згарищ на Луганщині та Житомирщині. Це — найактуальніший напрямок взаємодії в умовах боротьби з виникненням вогню, оновленням автопарку пожежних машин та протипожежного устаткування для збереження українського лісу. Для нас важлива будь-яка підтримка у цій сфері», — зазначив Василь Кузьович.

Під час спілкування Голова Держлісагентства розповів і про багаторічний лісомеліоративний досвід на Півдні країни, де сухий степовий вітер та відсутність достатньої кількості вологи в ґрунті мають суттєвий вплив на зменшення врожаїв зернових. Однак, завдяки важкій і тривалій праці лісівників, урожайність їх вдалося збільшити від 10 до 15%. Слід відзначити, що робота у боротьбі з опустелюванням цілеспрямовано продовжується і понині.

Надзвичайний і Повноважний Посол Юріс Пойканс запевнив, що Латвійська Республіка готова до поглиблення взаємовигідних зв’язків. Також обговорено подальшу діяльність у напрямку лісовідновлення Луганщини та співпраці міст побратимів - міста Попасна з містом Огре.


Пресслужба Держлісагентства 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux