• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Журналісти слово підкріплюють справою: на Київщині заклали Сквер Четвертої влади
опубліковано 16 листопада 2020 року о 22:31

Професія така у журналістів – розповідати та показувати, що роблять (або не роблять) інші. Але водночас «акули» пера, майстри радіотелеефіра, телеведучі та блогери – справжні професіонали своєї справи та друзі природи, яким хочеться бачити свою країну чистою, з красивими місцинами для фотосвітлин та здоровими могутніми деревами. ЗМІ особливо сприйнятливі до всього нового, тому нинішня ініціатива Державного агентства лісових ресурсів України - в осінній екологічний місячник не просто садити дерева, а зробити ці посадки тематичними, «спеціалізованими», сподобалася представникам преси. І підтримали вони її не тільки словами і телесюжетами, а й 50-ма сіянцями, лопатами та відрами з водою. Відтак цієї суботи у Поташнянському лісництві Тетерівського лісгоспу був закладений Сквер журналістів.

Редактори і журналісти Всеукраїнських та обласних засобів масової інформації висадили 50 дерев породи липа, ялина та береза, присвятивши акцію Дню телебачення, радіо та зв'язку.

Акцію вдалося втілити в життя завдяки ініціативі Голови Держлісагентства України Василя Кузьовича, прес-служби Держлісагентства та за підтримки Київського обласного та по м.Києву управління лісового та мисливського господарства.

Працівники Київського обласного та по м. Києву управління до призначеного часу приготували саджанці липи, ялини та берези, вирощені у розсаднику Білоцерківського та Тетерівського лісгоспів. Журналісти за місцем призначення розібрали деревця, послухали і побачили майстер-клас від головного лісничого Тетерівського лісгоспу як правильно висаджувати дерева.

Іван Черевко розповів: «В лунці треба добре розпушити землю, прибравши зайві камені та гілочки; поставити сіянець, щоб коріння не загиналося; полити водою; засипати землею, залишивши кореневу шийку на 2 см над поверхнею; притоптати; із решти землі зробити облямівку по краях лунки; вилити ще частину води. Уважно прослухавши інструктаж, представники мас-медіа і з ентузіазмом взялися за добру справу».

Робота пішла весело і швидко. Всі організовано посадити власні дерева. А це телеканали – «Київ Live», «ZIK», «ТРК Україна», «Інтер», «Погляд», «Еспресо», «UA-суспільне», та такі видання як «Укрінформ», «Лісовий та мисливський журнал», «Природа і суспільство», «Правдошукач», представники Громадської ради Державного агентства України з управління зоною відчуження та Держлісагентства.

Голова Асоціації Чорнобильських туроператорів та журналіст Ярослав Ємельяненко, за всіма правилами притоптав свою березу, яка стала п'ятим деревом, висадженим за сьогоднішній день і поділився враженнями: «Хороша акція, відкрита, затишний майданчик журналістам потрібен і доглядати за ним будуть самі знавці власної справи - лісівники. Під час певних подій тут можна було б в неформальній обстановці проводити зустрічі з телеглядачами та поціновувачами природи.

З почуттям виконаного обов'язку — немає, навіть не боргу, а власного бажання - учасники озеленення здали робочий інвентар і зібралися по домівках. Директор Тетерівського лісгоспу Дмитра Гоцуляка подякував представникам четвертої влади за прийняту пропозицію із закладання Скверу журналістів та пообіцяв, що навесні цю добру традицію продовжить, а сам сквер буде облагороджено та згодом буде створено майданчик для проведення журналістських зустрічей, прес-конференцій та інфоповодів зібратися лісівникам та журналістам разом.


Прес-служба Держлісагентства

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux