• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
В Закарпатській ОДА відбулась нарада з лісівниками
опубліковано 16 січня 2021 року о 16:20

Закарпатські лісівники спільно з керівництвом ОДА обговорили перспективи роботи підприємств в 2021 році Учора, 15 січня, в приміщенні адмінбудівлі Закарпатської ОДА відбулася виробнича нарада, під керівництвом голови обласної державної адміністрації Анатолія Полоскова щодо підсумків фінансово-господарської діяльності підприємств за 2020 рік.

На нараді були присутні: заступник голови ОДА Іштван Петрушка, начальник управління Національної поліції в Закарпатській області Олександр Шляховський, перший заступник начальника – головний лісничий Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства Ігор Коцур, голова профспілки лісового господарства в Закарпатській області Валерій Федурця, директори державних лісогосподарських підприємств краю, представники громадськості та преси. Розпочалася нарада з питань взаємодії лісового господарства та Національної поліції в питаннях охорони лісів від незаконних рубок, проведення спільних рейдів, виїздів, раптові перевірки, обмін інформацією. Також акцентувалася увага на проблемі щодо відсутності керівників на лісогосподарських підприємствах, яка впливає на результат діяльності підприємств та їх фінансово-господарських показників. Стояло гостро питання надмірного податкового навантаження на підприємства – часті зміни в податковому законодавстві призвели до поглиблення нестабільності господарювання.

Голова Закарпатської ОДА Анатолій Полосков зауважив – я готовий в межах свого функціоналу допомагати тим, хто хоче виправляти ситуацію в галузі, і щоб громадськість побачила, що в нас відбуваються справжні зміни в сфері лісового господарства Закарпаття. Для Закарпаття, лісова галузь є однією з визначальних галузей в економічному та соціальному розвитку області – особливо в гірських районах, де районні бюджети та бюджети сільських рад формуються в основному за рахунок податків лісогосподарських підприємств. На нараду винесені вкрай важливі питання роботи лісогосподарських підприємств. Так головний економіст Закарпатського ОУЛМГ Мар’яна Чоповдя виступила з доповіддю, поінформувавши учасників засідання про підсумки діяльності підприємств за 2020 рік та актуальні проблемні питання галузі. Разом із тим було обговорено вплив внесених змін до деяких постанов КМУ, зокрема, від 09.12.2020 №1224 на роботу лісогосподарських підприємств що призведе до зменшення обсягу заготівлі деревини у 2021 році орієнтовно на 20% по управлінню до факту минулого року. А відповідно зменшення обсягів реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) на 118 млн грн. і відповідно, зменшення надходжень до зведеного бюджету, в тому числі до державного, місцевого та ЄСВ.

Отже, з вище наведених факторів випливає, що підприємства змушені будуть шукати шляхи вирішення та приймати «непопулярні» рішення щодо оптимізації працівників лісової галузі. Що призведе до значної соціальної напруги в гірських районах краю. Заслухавши директорів лісгоспів на яких дія постанови має найбільший вплив а саме – ДП «Брустурянське ЛМГ», ДП «Великобичківське ЛМГ», ДП «Мокрянське ЛМГ», ДП «Рахівське ЛДГ», ДП «Ясінянське ЛМГ», спільно з головою ОДА обговорили шляхи вирішення даних питань.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux